Tradiciniuose Rietavo verslo informacijos centro surengtuose „Mero pusryčiuose“ šįkart kalbėta apie kokybiškų ir paklausių regioninių produktų, amatininkų dirbinių pateikimą ne tik savivaldybės gyventojams, bet ir svečiams.
Pasak savivaldybės mero Antano Černeckio, pagaminti rietaviškiai moka – jų produkcija ir skani, ir graži, tačiau retas kuris susimąsto, kaip tuos produktus tinkamai pateikti į rinką. Daugelis Mykolinių ir kitų švenčių metu jau spėjo įvertinti mūsų šeimininkių susuktą kastinį, gardžius sūrius, tačiau norėtųsi, kad jais mėgautųsi ne tik šeimininkai, bet ir svečiai bei turistai iš tolimesnių kraštų.
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Rietavo poskyrio vedėjas Alvydas Montvydas sakė, kad mažiausiai reikalaujama iš kaimo turizmo sodybų (ne daugiau nei 20 kambarių) šeimininkų, norinčių maitinti savo svečius. Norint pavaišinti tradiciniais regioniniais patiekalais jiems nereikia nei patvirtintų receptūrų, nei specialių technologijų. Tereikia, pasak A. Montvydo, pasitikrinti sveikatą ir turėti sąlygas tokiai veiklai vystyti.
Apie galimybę tradicinius žemaitiškus produktus pateikti platesnei – visos Lietuvos – rinkai kalbėjo Verslo informacijos centro direktorė Laima Dockevičienė. Beje, vienas verslininkas pasišovė savo parduotuvėje pabandyti prekiauti kastiniu ir skaniaisiais sūriais.
Meras patikino verslininkus, kad projektuojama nauja turgavietė, kurioje turėtų būti paviljonai. Jei ten pavyks įrengti šaldytuvus, rietaviškiai galės prekiauti mėsos ir pieno gaminiais. Beje, jis pasiūlė žemaitiškais produktais prekiauti ir prie daugybę lankytojų iš visos Lietuvos sulaukiančio Lopaičių piliakalnio. Tuo, jo manymu, galėtų pasirūpinti tveriškiai, tarp kurių yra ir puikių šeimininkių, išsaugojusių savo močiučių skanėstų receptus, ir nagingų amatininkų, galinčių ir turinčių ką pasiūlyti jų kraštan užsukantiems svečiams.
Susitikime kalbėta ir apie kitas aktualias problemas. Susirinkusius verslininkus ir ūkininkus domino, kaip galima būtų įsirengti skerdyklą, prekiauti pienu tiesiai iš ūkio, kaip ir kur realizuoti avių vilną, kitokią produkciją.
|