Rietavo savivaldybė

Savivaldybės biudžetinė įstaiga,
Laisvės al. 3, 90316 Rietavas,
Tel. (8 448) 73 200, Faks. (8 448) 73 222,
El. p. savivaldybe@rietavas.lt
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre,
kodas 188747184

  • Apie savivaldybę
  • Rietavo miestas
    Rietavo istorija
    Žemėlapis
  • Taryba
  • Taryba
    Meras
    Mero pavaduotojas
  • Kontrolės ir audito tarnyba
  • Darbo taryba
  • Vaiko teisių apsaugos pertvarka
  • Pagalba vaikams ir šeimoms
  • Naujienos
  • Klausimai
  • Tarptautinis bendradarbiavimas
  • Nuorodos
  • Valdžios elektroniniai vartai
  • Vietos veiklos grupės
  • Projektai
  • Neformalus vaikų švietimas
  • Korupcijos prevencija
  • Turto valdymas
  • Kontaktai
  • Tarybos nariai
    Įstaigų kontaktai
    Neįgaliųjų draugijos
    Web paštas
  • Naujienų prenumerata
  • EP naujienos
  • Rietavo kraštiečių klubas
  • Naujienos
    Kontaktai ir rekvizitai
  • Versija neįgaliesiems
  • Policijos informacija
  • Civilinė sauga
  • Mokesčiai
  • Valstybinės žemės nuomos mokestis
    Žemės mokestis
    Nekilnojamojo turto mokestis
  • Euro įvedimas Lietuvoje
  • Administracinės naštos mažinimas
  • Mobilizacija
  • Būstas
  • Rietavo trečiojo amžiaus universitetas
  • Rietavo savivaldybės neįgaliųjų draugija
  • Naujienos
    Vykdomi projektai
  • Lyderių laikas 3
  • Asmens duomenų apsauga
  • Vartotojų teisių apsauga
  • Savivaldybės vidinis kanalas
  • Projektas EMPACI
  • Struktūra ir kontaktai
  • Taryba
    Meras
    Mero pavaduotojas
    Komitetai
    Komisijos
    Tarybos posėdžių protokolai
    Tarybos veikla
    Administracija
    Administracijos direktorius
    Administracijos direktoriaus pavaduotojas
    Specialistai
    Dokumentų valdymo ir teisės skyrius
    Savivaldybės centralizuota vidaus audito tarnyba
    Buhalterinės apskaitos ir ūkio skyrius
    Finansų skyrius
    Švietimo, kultūros ir sporto skyrius
    Ūkio plėtros ir investicijų skyrius
    Socialinių reikalų ir civilinės metrikacijos skyrius
    Žemės ūkio skyrius
    Architektūros skyrius
    Seniūnijos
    Rietavo miesto
    Rietavo
    Daugėdų
    Medingėnų
    Tverų
    Nuolatinės komisijos ir darbo grupės
  • Teisinė informacija
  • Teisės aktai
    Teisės aktų projektai
    Išvadoms gauti pateikti teisės aktų projektai
    Vyriausybei pateikti teisės aktų projektai
    Teisės aktų projektų archyvas
    Tyrimai ir analizės
    Teisės aktų pažeidimai
    Seimo kontrolierių pažymos
    Valstybės kontrolierių sprendimai
    Teismo sprendimai
    Šiurkštūs tarnybiniai nusižengimai
    Teisinio reguliavimo stebėsena
    Teisinio reguliavimo stebėsenos planas
    Atliekama teisinio reguliavimo stebėsena
    Teisinio reguliavimo stebėsenos pažymos
  • Administracinė informacija
  • Nuostatai
    Planavimo dokumentai
    Darbo užmokestis
    Viešieji pirkimai
    Biudžeto vykdymo ataskaitų rinkiniai
    Finansinių ataskaitų rinkiniai
    Vadovų darbotvarkės
    Savivaldybės mero
    Savivaldybės administracijos direktoriaus
    Vadovų veiklos ataskaitos
    Tarnybiniai automobiliai
    Paskatinimai ir apdovanojimai
    Savivaldybės biudžetas
    Savivaldybės valdomos (kontroliuojamos) įmonės
  • Paslaugos
  • Informacijos rinkmenos
    Atmintinės
    Viešosios ir administracinės paslaugos
    Prašymų ir skundų priėmimas
  • Veiklos sritys
  • Aplinkos apsauga
    Kultūra
    Sportas
    Švietimas
    Jaunimas
    Kultūros paveldas
    Žemės ūkis
    Valstybinė kalba
    Sveikata
    Teritorijų planavimas
    Pirminė teisinė pagalba
    Civiline metrikacija
  • GARBĖS PILIEČIAI
  • Bendruomenės
  • Pradžia > Versija neįgaliesiems
    2011-06-07  PATARIMAI IR REKOMENDACIJOS POILSIAUJANTIEMS VASAROS METU

                          

      Prasidėjus šiltajam vasaros sezonui, kiekvienas planuojame ištrūkti iš namų ir pasimėgauti poilsiu gamtoje. Tokios iškylos nuo seno tapo neatsiejamu poilsiu šeimoms su vaikais, mokinių  išvykoms į gamtą ir kt. 

      Vykstant į gamtą ar kelionę kelioms dienoms, labai svarbu įvertinti, kiek ir kokių maisto produktų pasiimti, ypač jeigu ten nebus šaldytuvo. Kad išvengtume apsinuodijimų, rekomenduojama:

              ·  maisto produktus pirkti parduotuvėse, o ne iš pavienių asmenų, prekiaujančių tam neskirtose vietose;

              ·  renkantis maisto produktus būtina atkreipti dėmesį į ženklinimą, t. y. ant pakuotės nurodytą tinkamumo vartoto terminą, laikymo sąlygas, pakuotės sandarumą; 

               ·  į gamtą nesivežti greitai gendančių maisto produktų: kreminių konditerijos gaminių, pieno produktų, pagamintų salotų ir kito maisto, kuris vartojamas be papildomo terminio apdorojimo. Jeigu norite gamtoje pasmaližiauti ir pasiimti tortų, pyragaičių su kreminiu įdaru, atkreipkite dėmesį į kreminių konditerijos gaminių laikymo sąlygas. Jie turi būti laikomi ne aukštesnėje kaip +8 laipsnių temperatūroje;

                ·  nepirkti gaminių, kurie nepakankamai termiškai apdoroti (trumpai apkepta mėsa, paukštiena), nes neiškepusiose produktų vietose patogeninės, žarnyno susirgimus sukeliančios bakterijos (pvz., salmonelės) ne tik nespėja žūti, bet gali ir daugintis. Tinkamai termiškai apdorotas maistas gerokai sumažina apsinuodijimo tikimybę;

               ·  užkandžiams gamtoje saugu pasiimti šviesios ir juodos duonos, džiūvėsėlių, traškučių, sausainių be kreminio įdaro, natūralaus mineralinio vandens. Tinka sausi užkandžiai – džiovinti vaisiai, džiovintas sūris. Ypač rekomenduojama pasiimti šviežių vaisių ir daržovių: pomidorų, agurkų, morkų, kopūstų ir kt. Iš jų galite pasigaminti lengvų salotų, kurias pagardinsite citrinos sultimis, aliejumi. Daržoves ir vaisius prieš vartojant nuplaukite geriamuoju vandeniu;

                ·  rinktis paprasčiausią vandenį, nes jis geriausiai malšina troškulį, tvyrant karščiams. Gazuotus gėrimus geriau pakeisti sultimis, mineraliniu vandeniu arba savos gamybos arbata;

                 ·  turint nešiojamąjį šaldytuvą, į jį dedamus maisto produktus reikėtų saugiai įpakuoti ir sudėti atskiriant vieną nuo kito. Mėsa turi nesiliesti su sūriu, o žali maisto produktai – su virtais ar keptais produktais. Šaldytuve būtina laikyti kiaušinius, padažus ir kitus greitai gendančius maisto produktus iki tol, kol juos naudosite patiekalo ruošimui;

                 ·  bet kokį pagamintą maistą, kurio dar nevartojate, laikykite uždengtą. Tai apsaugos jį nuo vabzdžių;

                 ·  sumuštiniai yra puikus iškylos užkandis, tačiau juos geriausiai paruošti prieš valgį. Maisto ruošimui naudojamus ingredientus būtina gerai nuplauti geriamuoju vandeniu. Jeigu į iškylą pasiimate jau nuplautus produktus, prieš sudėdami į indą juos gerai nusausinkite, nes drėgmė – palanki terpė bakterijoms daugintis.

                  ·  jeigu daugiau kaip dvi valandas pagaminto ir nesuvalgyto maisto likutis pabuvo karštyje, nors atrodo nesugedęs, vartoti nerekomenduojama.

     

             Parengė  Rietavo savivaldybės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos

             vyr. spec. maisto produktų inspektorė Rita Šiaulytienė

     
      Spausdinti  

    © 2004 - 2012 Rietavo savivaldybė Sprendimas: Idamas, naudojama Smartweb.